Grace Ice & Water Shield® tetőszigetelő alátétlemez

Védelmet biztosít az összes hagyományos ferdetető borítás alatt (pala-, cserép-, cédrus-zsindely-, hagyományos bitumenes zsindely- vagy fémlemezesfedés).

Az eredeti, csúcsminőségű, öntapadó tetőfedő alátétlemez két vízszigetelő anyagból áll: a nagysűrűségű keresztlaminált polietilén hordozófólián egy extra erős gumi-bitumen ragasztóanyag van. A gumi-bitumenes felület hátoldalán egy tapadásgátló papír van, mely a tapadási képesség védelmét biztosítja. A felhelyezés során, a tapadásgátló papír könnyedén eltávolítható és így lehetővé válik, hogy a gumi-bitumen szorosan a tetődeszkázathoz tapadjon. Ezen kívül, beágyazva a lemezbe található a Ripcord® oldózsinór, mely sajátos igényt elégít ki: segítségével a tapadásgátló védőpapír a lemez teljes hosszában kettészakítható.

 • melegítés vagy speciális ragasztók nélkül erősen tapad az aljzathoz,
 • a lemez átszögelhető, mivel a gumi-bitumen réteg tömítést képez a kötőelemek körül,
 • bizonyított múlttal rendelkezik, több mint 35 éve védi a tetőket a szélfútta esőktől és jéggátaktól,
 • ellenáll a gomba- és baktériumtámadásoknak, teljes épségét megtartva hosszantartó védelmet biztosít.

A GRACE ICE & WATER SHIELD® öntapadó tetőfedő alátétlemez egy elsőrangú membrán, mely két vízszigetelő anyagból áll:a nagysűrűségű keresztlaminált polietilén hordozófólián egy extra erős gumi-bitumen ragasztóanyag van. A gumi-bitumenes felület hátoldalán egy tapadásgátló papír van, mely a tapadási képesség védelmét biztosítja. A felhelyezés során, a tapadásgátló papír könnyedén eltávolítható és így lehetővé válik, hogy a gumi-bitumen szorosan a tetődeszkázathoz tapadjon. Ezen kívül, beágyazva a membránba található a Ripcord® oldózsinór, mely sajátos igényt elégít ki: segítségével a tapadásgátló védőpapír a lemez teljes hosszában kettészakítható.

A GRACE ICE & WATER SHIELD® egy hajlékony tetőszigetelő anyag, mely alkalmazható ferde tetőkön olyan mechanikusan rögzített tetőborítások alatt, mint a bitumenes zsindely, pala, cserép, cédrus fazsindely és állókorcos fémlemezes, számos klímaviszony és összeszerelési feltétel esetében.

Jellemzők és előnyök

 • Szögek körüli tömítések – A GRACE ICE & WATER SHIELD® membránban lévő gumi-bitumen réteg tömítést képez a kötőelemek körül, ellenállva a beszivárgásnak, melyet a szél fújta esőzésekből adódó vagy a jéggátak mögött felgyülemlett víz okozhat.
 • Kiváló tapadás az aljzathoz - Az öntapadó membrán melegítés vagy speciális ragasztók nélkül erősen hozzátapad a tető-deszkázathoz.
 • Vízzáró átlapolások - A membrán könnyen képez vízzáró átfedéseket, különleges eljárásmódra nincs szükség.
 • Védelmet biztosít az összes hagyományos ferdetető borítás alatt – A GRACE ICE & WATER SHIELD® tetőszigetelő alátétlemez egyaránt védelmet nyújt a pala-, cserép-, cédrus-zsindely- vagy fémlemezesfedés, valamint a hagyományos bitumenes zsindelyfedés alatt.
 • Bizonyított múlttal rendelkezik – A GRACE ICE & WATER SHIELD® membrán márkavédett termék a tetőszigetelési alátétlemezek között és számos referencia igazolja, hogy több mint 35 éve védi a tetőket a jéggátaktól és szélfútta esőktől.
 • Ripcord® lehúzható oldózsinór –  Az „Igény szerint kettéosztható” funkció könnyíti a GRACE ICE & WATER SHIELD® tetőszigetelő lemez beépítését. Gyorsabb lesz a membrán egyenes irányú azonnali alkalmazása, ugyanakkor megkönnyíti a membrán elhelyezését a különböző csomópontokban (tetőhajlatokban, tetőablakok körül, stb.)
 • Csúszásgátló felület – A GRACE ICE & WATER SHIELD® öntapadó membránnak csúszásgátló dombornyomott felülete van, mely maximalizálja a munkavédelmi bakancs tapadását és a biztonságot a kivitelezők számára.
 • Újra fedhető tető – A szemcsés felületű membránoktól eltérően, a GRACE ICE & WATER SHIELD® simafelületű alátétlemez nem fog hozzátapadni a tetőfedés aljához. A GRACE ICE & WATER SHIELD® membrán felújítási munkáknál felhelyezhető a régi GCP öntapadó tetőszigetelésre. Ez könnyebbé teszi az újrafedést a tetőn, kevésbé költséges (mivel nincs szükség a meglévő tetőszigetelés eltávolítására), tartósabb és környezetbarát (mivel a tetődeszkázat érintetlen marad, elkerülhető további faanyag vásárlása).
 • A membrán nem fog megrepedni, kiszáradni vagy elrothadni – A GRACE ICE & WATER SHIELD® tetőszigetelő alátét-lemez ellenáll a gomba- és baktériumtámadásoknak; megtartja teljes épségét, hosszantartó védelmet biztosítva.
 Grace Ice & Water Shield
alkalmazási területferde tetőkön mechanikusan rögzített tetőborítások (bitumenes zsindely, pala, cserép, cédrus fazsindely, állókorcos fémlemezes) alatt
anyagkeresztlaminált HDPE, extra erős gumi-bitumen ragasztóanyag, hátoldalán tapadásgátló papír, Ripcord oldózsinór
ellenállás a levegő behatolásával szemben [m³/m²·óra]≤0,1
felületméret [m²]20,9
funkció / felhasználás céljaöntapadó vízszigetelés tetőfedések alatt
méret - vastagság [mm]1,02
páradiffúziós ellenállási szám (μ)85
szakadási nyúlás hosszirányban [%]≥260
szakadási nyúlás keresztirányban [%]≥160
szakítószilárdság hosszirányban [N/50 mm]≥185
szakítószilárdság keresztirányban [N/50 mm]≥185
szegfelszakító erő [N]≥90
tekercs hossza [m]22,9
tekercs szélessége [mm]914
tömeg (m) [kg]27,9
tűzvédelmi osztályE
vízzárósági fokozatW1

A termékhez kapcsolódó letöltések

download-preview
Részletes termékismertető

pdf

495.25 KB

download-preview
Biztonsági adatlap

pdf

192.88 KB

Referencia dokumentumok

document-preview
GCP vízszigetelések - magyarországi referenciák

pdf

323.30 KB

document-preview
GCP vízszigetelések kereskedelmi épületekben

pdf

1.08 MB

document-preview
GCP vízszigetelések művészeti és oktatási intézményekben

pdf

881.77 KB

document-preview
GCP vízszigetelések sportlétesítményekben

pdf

1.28 MB

document-preview
GCP vízszigetelések - nemzetközi referenciák

zip

3.25 MB

ISOPROF SZIGETELÉSFORGALMAZÓ Kft.

Professzionális vízszigetelési rendszerek magyarországi forgalmazója.


user-avatar

Nagy-Kriston Csaba

Műszaki igazgató, okl. építőmérnök


user-avatar

Vajnáné Zonda Júlia

Főmérnök, okl. építőmérnök

Keresés