Bituthene® 8000/8000S vízszigetelő lemez

Továbbfejlesztett, öntapadó víz-, gáz- és párazáró lemez egyedi, magasabb szintű fizikai tulajdonságokat biztosító HDPE hordozófóliával, mélyépítési és egyéb szerkezetekhez, amelyben egyesül a Bituthene® már bizonyított tapadási technológiája az egyedi, szürke színű hordozófóliával, összességében magasabb szintű teljesítményt és könnyebb beépítést eredményezve.

 • ellenáll 70 m-es hidrosztatikus nyomásnak, szélsőségesen alacsony nedvességáthatolási értékkel, 
 • gázszigetelőként radon, széndioxid és metán gázok elleni védelmet biztosít, 
 • vegyszerállósága hatékony külső védelmet nyújt az agresszív talaj, szennyezett talajvíz és szuszpenzióban lévő szénhidrogének ellen.

A Bituthene® 8000 / 8000S-ben egyesül a Bituthene® már bizonyított tapadási technológiája egy egyedi, szürke színű hordozófóliával, mely összességében magasabb szintű teljesítményt és könnyebb beépítést eredményez.

A Bituthene® 8000 / 8000S rendkívül erős anyagból készült, azonban a még így is bekövetkező véletlen sérülések könnyen észrevehetők a világosszürke hártya alól előtűnő fekete rétegnek köszönhetően. Ezeket a sérüléseket egyszerű kijavítani egy Bituthene folttal.

Beépítés
+5°C levegőhőmérséklet alatt intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy az összes felület zúzmara- és fagymentes legyen.
Minden felületet – a szerkezeti alaplemez alatti felület, illetve a Preprufe® R membránok kivételével - kellősíteni kell egy réteg Primer B2 vagy S2 oldószeres, nedvességtűrő, gyorsan száradó anyaggal. A kellősítő anyagot ecsettel vagy hengerrel lehet felvinni a felületre.

A Bituthene® LM -t még a teljes membránfektetés előtt kell alkalmazni az összes belső és külső saroknál, áttöréseknél, szabálytalan felületeken, stb.

A Bituthene® 8000 / 8000S membránt a hátsó védőpapírt folyamatosan lehántva kell fektetni, a tapadó felével az előkészített, fagytól, zúzmarától, páralecsapódástól vagy bármilyen szennyeződéstől mentes felület felé fordítva.

A Bituthene® 8000 / 8000S membránt a felületen erősen át kell kefélni, az elsődleges tapadás kialakítása és a levegő kiszorítása miatt. A kapcsolódó tekercseket a nyomtatott vonalak mentén egymáshoz igazítjuk és minimum 50 mm-en átlapoljuk a széleket, illetve tekercsvégeket, majd erős nyomással jól áthengereljük egy
simítóhengerrel, így biztosítva a teljes tapadást és folyamatosságot a tekercsek között. Magas falakon szükséges lehet a lemezek léccel történő rögzítése, a lecsúszás megelőzése érdekében.

Miután a membránt felhelyeztük, a lehető leghamarabb fedjük le védőlemezzel. Friss betonon vagy nedves felületen történt beépítés után azonnal le kell fedni a membránt.

Előnyök

 • Víz- és páraszigetelő – ellátja mindenfajta alépítmény védelmét.
 • Gázszigetelő – metán, széndioxid és radon gázok elleni védelem, fölülmúlva a membránokra vonatkozó BRE Reports 211 (radon) és 212 (metán és széndioxid) angol szabványok előírásait.
 • Vegyszerálló – hatékony külső védelmet nyújt az agresszív talaj, szennyezett talajvíz és szuszpenzióban lévő szénhidrogének ellen.
 • Magasabb szintű teljesítmény – ellenállás 70 m magas hidrosztatikus nyomásnak, szélsőségesen alacsony nedvesség-áthatolási értékkel.
 • A széles „alkalmazásablak” csökkenti az átfutási időt – alkalmazásának hőmérséklet tartománya -5°C –tól +35°C-ig terjed és nedves felületre is felhelyezhető.
 • Egyedi összetételű hordozófólia – teherbírónak, rugalmasnak és sima felületűnek alkották meg.
 • A kisegítő alkalmatosságok minősége biztosítja a beépítést – a rányomtatott átlapolási vonal biztosítja a minimális átlapolási méretet; a világos szürke szín felhívja a figyelmet az esetleges sérülésekre, így könnyítve meg ezek foltszerű javítását.
 • A rendszer kompatibilitása – együtt használható az előre felhelyezhető Preprufe® membránokkal, a Bituthene® Liquid Membrane-nal és a Hydroduct®-tal, rendszerszerű megoldások esetén.
 Bituthene 8000Bituthene 8000S
alkalmazási hőmérséklet [°C]-5...+20+15...+35
anyagHDPE hordozófólia, gumi-bitumen masszaHDPE hordozófólia, gumi-bitumen massza
felületméret [m²]2020
méret - vastagság [mm]1,521,52
statikus terheléssel szembeni ellenállás [kg]≥20≥20
szakítószilárdság [N/50 mm]≥190 (átlapolás)≥190 (átlapolás)
szegfelszakító erő [N]≥100≥100
tekercs hossza [m]2020
tekercs szélessége [m]11
tömeg/felület [g/m²]14901490
tömeg (m) [kg]3636
tűzvédelmi osztályEE

A termékhez kapcsolódó letöltések

download-preview
Részletes termékismertető

pdf

453.71 KB

download-preview
Biztonsági adatlap

pdf

198.04 KB

download-preview
BITUTHENE Mintarajzok GCP USA

pdf

1.17 MB

ISOPROF SZIGETELÉSFORGALMAZÓ Kft.

Professzionális vízszigetelési rendszerek magyarországi forgalmazója.


user-avatar

Nagy-Kriston Csaba

Műszaki igazgató, okl. építőmérnök


user-avatar

Vajnáné Zonda Júlia

Főmérnök, okl. építőmérnök

Keresés